1
1. Internet is
  1. a local computer network
  2. a world wide network of computers
  3. an interconnected network of computers
  4. a world wide interconnected network of computers which use a common protocol to communicate with one another
Answer: D
Explanation:

Directing to forums.. wait...!

2. Internet requires
  1. an international agreement to connect computers
  2. a local area network
  3. a commonly agreed set of rules to communicate between computers
  4. a World Wide Web
Answer: C
Explanation:

Directing to forums.. wait...!

3. Each computer connected to the internet must
  1. be an IBM PC
  2. have a unique IP address
  3. be internet compatible
  4. have a modem connection
Answer: B
Explanation:

Directing to forums.. wait...!

4. IP address is currently
  1. 4 bytes long
  2. available in plenty
  3. 6 bytes long
  4. not assigned as it is all used up
Answer: A
Explanation:

Directing to forums.. wait...!

5. IP addresses are converted to
  1. a binary string
  2. alphanumeric string
  3. a hierarchy of domain names
  4. a hexadecimal string
Answer: C
Explanation:

Directing to forums.. wait...!

6. Internet uses
  1. Packet switching
  2. Circuit switching
  3. Telephone switching
  4. Telex switching
Answer: A
Explanation:

Directing to forums.. wait...!

7. Internet data is broken up as
  1. fixed length packets
  2. variable length packets
  3. not packetized
  4. 64 bytes packets
Answer: B
Explanation:

Directing to forums.. wait...!

8. The packets of an internet message
  1. take a predetermined path
  2. take a path based on packet priority
  3. go along different paths based on path availability
  4. take the shortest path from source to destination
Answer: C
Explanation:

Directing to forums.. wait...!

9. The time taken by internet packets
  1. can be predetermined before transmission
  2. may be different for different packets
  3. is irrelevant for audio packets
  4. None of above
Answer: C
Explanation:

Directing to forums.. wait...!

10. By an intranet we mean
  1. a LAN of an organization
  2. a Wide Area Network connecting all branches of an organization
  3. a corporate computer network
  4. a network connecting all computers of an organization and using the internet protocol
Answer: D
Explanation:

Directing to forums.. wait...!